Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we met z’n allen in ons kot moeten blijven om de verspreiding van het virus tegen te gaan. DANSAERT PARK wil deze periode voor jou toch wat aangenamer maken met deze 10 verschillende activiteiten voor thuis.

1. Kast opruimen

Sommige taken staan al een hele tijd op onze To-Do lijst, maar schuiven we steeds op de lange baan tot we veel tijd hebben. Je kast opruimen is er zo eentje van. Nu we in ons kot moeten blijven is het dan ook de perfecte moment om hier tijd voor te maken. Haal al je kledij uit je kast en hou je eigen modeshow. Smijt uiteindelijk alle kledij die te klein is of je niet meer draagt uit je kast. Zo heb je weer het perfecte excuus om online te shoppen wat ons brengt bij activiteit nummer 2.

2. Online shoppen

Door de getroffen maatregelen van de overheid kan je tijdelijk niet meer komen shoppen op je favoriete park. Toch kan je er nog steeds voor zorgen dat je kleerkast lenteproof word. Dit door een bezoekje te brengen aan de webshops van onze retailers. Ontdek in deze blog alvast de trendkleuren voor lente/zomer 2020.

3. Make-up time!

Je outfit maak je natuurlijk compleet met het juiste kapsel en de juiste make-up. Experimenteer er op los. Je hoeft ten slotte toch niet naar buiten. Plan tijdens deze dagen ook de nodige me-time in je agenda. Geniet van een heerlijke huidverzorging of leer jezelf nieuwe make-up looks aan. Verschillende tips en tricks kan je terugvinden op de blog van ICI Paris XL.

4. Get creative!

Schuilt er een echte kunstenaar, tekenaar of ander creatief wonder in jou? Laat je dan helemaal gaan. In de eerste plaats kan je mondmaskers maken om de hulpverleners een hart onder de riem te steken. Maar binnenkort is het natuurlijk ook Pasen. Neem een kijkje op de website van AVA want je kan er nu al de leukste knutselideeën vinden.

5. Verander je interieur

Nu de lente gestart is, kan de grote lenteschoonmaak beginnen. Niet enkel in je kleerkast, maar ook in je interieur. Verander de kleuren, decoratie, geuren,… zodat jouw huis helemaal past bij het nieuwe seizoen.

6. Let’s cook

Ben jij een echte keukenprins of keukenprinses? Deze periode heb je tijd om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. Waarom probeer je niet eens om biologisch te koken? Op de website van Bio-Planet kan je heel wat makkelijke recepten vinden voor zowel ontbijt, lunch als diner. Daarnaast is de winkel ook nog steeds geopend op DANSAERT PARK voor de nodige ingrediënten. Echter wel met de nodige voorzorgsmaatregelen.

7. Blijf bewegen

In je kot blijven staat niet gelijk aan stoppen met bewegen. Ga samen met je gezin lopen, fietsen of wandelen. In de eerste plaats is dit een heerlijk, ontspannend familiemoment. Daarnaast zal de frisse buitenlucht jou deugd doen. Blijf je toch liever in je kot? Volg dan de work-out video van Jims fitness. Zo blijf je in beweging vanuit je kot.

8. Bel of face-time met vrienden/vriendinnen

Als mens houden we van nature van sociaal contact. We gaan dan ook graag iets gaan drinken, eten, naar de cinema,… met vrienden of vriendinnen. Jammer genoeg kan dat nu even niet. Toch kan je nog steeds contact houden. Bel of organiseer een videogesprek met je vrienden/vriendinnen. Zo kan je elkaar toch al even zien en horen.

9. Je favoriete films/series bingewatchen

Je hoeft niet altijd iets actief te doen in deze tijden. Een dagje zetelhangen kan ook heel veel deugd doen. En nu je thuis bent, heb je het perfecte excuus om je favoriete series of films te bingewatchen.

10. Lees een boek

Een boek lezen is niet de meest populaire activiteit, maar kan toch heel ontspannend en rustgevend zijn. Laat je meeslepen in het verhaal van je boek of leer nieuwe dingen bij over bepaalde onderwerpen. We hoeven ten slotte niet altijd op onze schermen te kijken.

Blijf gezond!

DANSAERT PARK