In de maand september konden we nog genieten van een nazomer met heerlijke zonovergoten momenten, maar dat is nu voorbij. De dagen worden al stilaan donkerder en de temperaturen zijn aan het dalen. Hoog tijd om topjes en T-shirts in te ruilen voor een lekker warme trui.

Zoals gewoonlijk vinden we in het najaar diepe, warme kleuren terug in het modebeeld. Dat is in 2020 niet anders. Roest, blauw, oranje,… Welke kleuren mogen we terugvinden in jouw kleerkast?

De I AM collectie van JBC geeft eigenlijk een mooie samenvatting van enkele kleuren uit het kleurenpallet voor deze herfst/winter.

Welke herfstkleuren krijgen jouw voorkeur?

Naast bovenstaande kan je ook kiezen uit:

Nog meer herfstkleuren om uit te kiezen

Maar er is meer dan enkel kleuren. Welke stoffen, vormen, details,… maken een herfstoutfit in 2020 compleet?

1. Leer

Stoer en toch stijlvol? Dat kan met een jurk, rok of broek in leer. Combineer dit met een paar biker boots en je outfit is compleet.

(foto van @michelledsmt)

Trend 1: leerTrend 1: leer

2. Ruitjes

Een print die steeds terugkomt in de modetrends en iconisch is geworden zijn de ruitjes. Ga jij voor een jas met ruiten deze herfst?

Trend 2: ruitjes

3. Maxi-jurken

De maxi-jurk is het kledingstuk van herfst / winter 2020. In elke collectie zien we ze terugkomen met weelderige bloemenprints of fauna elementen zoals de vlinders op het kleed van de Astrid Black label collectie.

Trend 3: maxi-jurken

4. Teddy

Ook dit jaar is de teddy jas weer van de partij. Hij houdt je warm tijdens de koude, donkere dagen. Je kan deze jas combineren met elk kledingstuk.

Trend 4: Tedy

5. Ruches, franjes of pof

Geen saaie mouwen deze herfst/winter. Door kleine details toe te voegen zoals ruches of een pofeffect straalt je outfit klasse uit. Franjes vinden we vaak terug aan capes of lange cardigans.

Trend 5: rushes, fransjes of pofTrend 5: franjes, rushes en pofTrend 5: franjes, rushes en pof

6. Cosy knits

Naast de Tedy jas zijn cosy knits ook steeds topfavorieten tijdens de herfst/winter. Goed nieuws want ook deze kan je opnieuw in verschillende kleuren en vormen terugvinden in de collecties op Dansaert park.

Trend 6: cosy knitsTrend 6: cosy knits

7. Glitter & glamour

Het hoeft niet altijd feest te zijn om een touch of glitter toe te voegen aan je garderobe. Schitter ook overdag dankzij deze herfst/winter 2020 trend.

Trend 7: glitter & glamourTrend 7: glitter en glamour

 

Heb je jouw favoriete trends en kleuren gevonden? Breng een bezoek aan de retailers op Dansaert park. Hun collecties zullen jou zeker en vast weten te bekoren.

Bron: https://www.pantone.com/color-intelligence/fashion-color-trend-report/new-york-autumn-winter-2020-2021