Beleef de magie van Kerstmis tijdens de maand december. Tel mee af met Dansaert park naar 24 december aan de hand van typische kerstactiviteiten. Het bakken van kerstkoekjes mag hierbij absoluut niet ontbreken. Plezier verzekerd voor jong en oud. Tijd om die schort aan te trekken en met dit recept aan de slag te gaan.

Wat heb je nodig?

Dit zijn de benodigdheden voor ongeveer 60 kerstkoekjes.

Voor het deeg:

  • 390g bloem
  • 240g boter op kamertemperatuur
  • 120g kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 2 eieren
  • half zakje vanillesuiker
  • half zakje bakpoeder

Voor de topping/ icing:

  • half pakje bloemsuiker
  • 1 el eiwit
  • enkele druppels citroen
  • kleurstoffen in de gewenste kleuren

Andere:

  • mengkom
  • uitsteekvormpjes in het thema van kerstmis
  • deegrol
  • plasticfolie
  • spuitzakken

 

Hoe moet je de koekjes klaar maken?

  1. verwarm de oven voor op 180°C
  2. meng de boter met de suiker, de vanillesuiker, het zout en het bakpoeder.
  3. voeg nu de eieren toe aan dit mengsel.
  4. voeg er vervolgens de bloem aan toe en kneed het met je handen tot 1 samenhangend geheel.
  5. maak een bol van het deeg, wikkel het in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
  6. neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op.
  7. leg het deeg op het met bloem bestrooide werkblad en rol het uit tot een dikte naar wens.
  8. steek er nu zoveel mogelijk vormpjes uit en leg deze op de bakplaat. Je kan telkens de restjes van het deeg opnieuw samennemen tot een geheel, uitrollen en opnieuw uitsteken.
  9. bak de koekjes 20-30 minuten.
  10. meng ondertussen de poedersuiker met 1 el eiwit, een paar druppels citroen en de kleurstof. Klop dit geheel goed op.
  11. hang je spuitzak over een maatbeker om de icing hierin te gieten. Zo kan je spuitzak niet bewegen en zal je niet morsen.
  12. van zodra de koekjes zijn afgekoeld, kan je beginnen te versieren.

 

Zijn je kerstkoekjes klaar? Laat vrienden en familie meegenieten. Verpak ze in een leuke koekjestrommel of pot en deel uit.

Spread the love!