Elk jaar bij het begin van het nieuwe schooljaar wacht er de ouders weer die uitdagende taak, namelijk het kaften van de boeken. Kijk jij al op tegen die stapel boeken? Dansaert Park zorgt ervoor dat het kaftpapier en de plakband niet in het rond vliegen. Met onze handleiding ben jij dit schooljaar de King of Queen van het boeken kaften.

Boeken kaften doe je zo

1) Leg het boek open op het kaftpapier. Knip het papier zo zodat je langs elke kant 5 cm over houdt.

De eerste stap van het boeken kaften.

2) Vouw het kaftpapier in het midden. Zorg ervoor dat de vouwlijn die je net hebt gemaakt precies in het midden van de rug van het boek loopt.

De derde stap van het boeken kaften.

3) Vouw de zijkanten om de voor- en achterkant van het boek heen.

De tweede stap van het boeken kaften.

4) Vervolgens ga je inknippen. Dit doe je zowel bovenaan als onderaan ter hoogte van de rug. Start breed en eindig even smal zoals de rug.

De vierde stap van het boeken kaften.

5) Haal het boek van het kaftpapier en plooi de ingeknipte delen naar binnen.

6) Leg het boek terug op het kaftpapier. Nu gaan we ook de bovenkant en onderkant vouwen. Start met altijd eerst de buitenste hoeken naar binnen te vouwen. Dit is dezelfde handeling als bij het inpakken van een cadeau. Daarna plooi je de hele strook om.

De laatste stap van het boeken kaften

7) Kleef de omgevouwen hoeken vast aan elkaar met plakband. Let op! Kleef op het papier en niet op het boek om beschadiging te voorkomen.

8) Sluit het boek en verstevig de rug met plakband of tape.

 

Na het kaften kunnen de kids hun boeken ook nog verder versieren met leuke stickers, tekeningen, washi-tape,… De juiste benodigdheden kan je op het park vinden bij AVA.

Met slechts 8 eenvoudige stappen zal jij het kaften van boeken onder de knie krijgen.

We wensen iedereen een fantastische start!